• ახალი

1. კარგად გარეცხეთ ბოთლი, საწოვარა, თავსახური, საზომი კოვზი და ჭურჭელი, რომელიც უნდა გამოიყენოთ ნარევის დამზადებისას, შემდეგ 5 წუთის განმავლობაში მოათავსეთ ისინი მდუღარე წყალში.

2.ცალკე ქვაბში ადუღეთ წყალი 5 წუთის განმავლობაში. დაელოდეთ, წყალის შეგრილებას (დაახლოებით 37oС).

3. ჩაასხით საჭირო რაოდენობის თბილი, ანადუღარი წყალი გასტერილებულ ბოთლში.

4. შეავსეთ ფხვნილით საზომი კოვზი, მოაცილეთ ზედმეტი ფხვნილი („ბორცვი“) დანის პირით.

5. დაამატეთ ერთი საზომი კოვზი ფხვნილი ყოველ 60 მლ წყალზე. შეანჯღრიეთ ფხვნილი სრულ გახსნამდე. შეამოწმეთ ნარევის ტემპერატურა და აჭამეთ პატარას.

6. თუ მოამზადეთ ერთ ულუფაზე მეტი ნარევი, შეინახეთ მაცივარში 2 - 4°C ტემპერატურაზე და გამოიყენეთ 24 საათის განმავლობაში. კვების დაწყებიდან ერთი საათის განმავლობაში შეიძლება გამოიყენოთ მომზადებული ნარევი. ერთი საათის შემდეგ ნარჩენი გადაასხით.

სრული აღწერა და გამოყენება